Uw verstopping snel oplossen?

Hangt er een nare stank rond de afvoer van uw toilet of bijvoorbeeld douchebak? Lijkt het water in de gootsteen steeds minder goed weg te stromen? Mogelijk is er sprake van een verstopte afvoer. Onze loodgieter helpt u graag bij het verhelpen van verstoppingen in Nijmegen. Frank B.V. Installatietechniek is uw oplossing voor uw verstopping. Wij beschikken over de hulpmiddelen en ervaring om een verstopte afvoer in een korte tijd voor u te ontstoppen. Het helpt u te voorkomen, dat sanitaire voorzieningen in huis op den duur helemaal niet meer te gebruiken zijn. We vertellen u graag meer over de hulp die we u kunnen bieden.

Wat is een verstopping?

Verstoppingen Nijmegen

Een verstopping betekent dat het water niet langer door de afvoer van uw sanitaire voorzieningen kan stromen. Mogelijk is er een ophoping ontstaan van bijvoorbeeld etensresten, die het water niet langer doorlaten. Wanneer u de afvoer niet zou ontstoppen, zou het water in de afvoer blijven staan. Pas wanneer u de afvoer enige tijd niet gebruikt, heeft het water de mogelijkheid om weg te stromen richting de centrale riolering. U herkent zo’n situatie aan het feit, dat het water langer in een wasbak of gootsteen blijft staan na
het gebruik van de kraan.

De oorzaken van verstoppingen

Verstoppingen kunnen verschillende oorzaken hebben. In de basis is een verstopping het gevolg van opgehoopt restafval. Bij restafval kunt u denken aan etensresten, die u door de gootsteen weg laat stromen richting de riolering. Het restafval hecht zich aan de wand van de afvoerleiding. Het zal hier vervolgens niet of nauwelijks loslaten, waarmee de ophoping van het restafval steeds groter wordt. Ook zeepresten en bijvoorbeeld haren kunnen zich relatief makkelijk aan de wand van een afvoer hechten. Of wat te denken van een grote hoeveelheid bladeren in de herfstmaanden? De bladeren stromen via de regenpijp de afvoer in en vormen hier het begin van verstoppingen.

De oplossingen voor verstoppingen

In sommige gevallen kunt u verstoppingen zelf verhelpen. Dit doet u bijvoorbeeld door gebruik te maken van soda. Soda heeft een ontvettende werking, waardoor het restafval in de afvoer los zal laten. Spoel de afvoer na het gebruik van soda altijd een aantal keer goed door. Ook een trekveer of bijvoorbeeld een traditionele ontstopper kunnen gebruikt worden om de afvoer te ontstoppen van verstoppingen. Het gebruik van een chemisch ontstoppingsmiddel uit de supermarkt of bouwwinkel wordt afgeraden door loodgieters. Deze middelen kunnen schadelijk zijn voor uw gezondheid en zijn slecht voor het milieu.

Hulp bij het oplossen van verstoppingen

Helaas is het niet altijd mogelijk om verstoppingen zelf te verhelpen. In zo’n geval kan de hulp van onze loodgieter wenselijk zijn! Onze loodgieter staat 24 uur per dag en 7 dagen per week voor u klaar om hulp te bieden. Met professionele hulpmiddelen proberen we de verstopping in uw afvoer te verhelpen. Zo kunnen we de afvoer onder een hoge druk voor u doorspuiten. Het doorspuiten van de afvoer leidt ertoe dat restafval naar de centrale riolering kan worden afgevoerd. Aarzel niet om onze loodgieter te contacteren!

Waarom kiest u voor ons?

Allround installatiebedrijf

Gericht op uw tevredenheid

Ruime variatie aan werkzaamheden

Meedenken aan uw oplossing