FAQ

Veelgestelde vragen

Wij zijn geopend maandag tot vrijdag, van 8.00 tot 16.30. En zijn dus in het weekend niet bereikbaar.
Van Egmond Loodgieters is voornamelijk actief in Nijmegen, maar ook in omliggende steden zoals Wijchen, Berg en Dal, Oosterhout, Weurt, Ressen en Hoogbroek. Mocht u twijfelen of wij u kunnen helpen dan kunt u altijd telefonisch contact opnemen door te bellen naar Tel: 024-7820538.
Onze loodgieter uit Nijmegen kan u helpen bij al uw loodgieterswerkzaamheden, denk hierbij aan CV-ketel onderhoud, het opsporen en verhelpen van lekkages, verlegen en aansluiten van water- en gasleidingen. Verder kunnen wij u ook helpen bij het onderhoud van uw dak en het leggen van dakbedekking. Mocht u twijfelen of wij u kunnen helpen kunt u altijd contact opnemen met een van onze loodgieters, wij helpen bij graag met het antwoord te vinden op uw vraag.
Ja het is verstandig om oude loden waterleidingen te vervangen, water drinken uit loden leidingen is namelijk niet goed voor uw gezondheid. Uit onderzoek is gebleken dat lood een negatieve effect kan hebben op de ontwikkeling van de hersenen van ongeboren kinderen en kinderen tot 7 jaar oud. Het wordt daarom sterk aangeraden om loden waterleidingen te laten vervangen.
U kunt proberen de lekkage zelf te verhelpen door het lek af te binden met een vochtige doek. Echter, is dit maar een tijdelijke oplossing en is het verstandig om hiervoor uiteindelijk een loodgieter in te schakelen. Bij een grote lekkage is het verstandig om zo snel mogelijk een loodgieter in te schakelen om schade aan uw woning te voorkomen.
Veel inwoners van Nijmegen zijn zich er niet van bewust dat een loodgieter ook kan helpen bij problemen aan een cv ketel. Dit is echter wel degelijk het geval. Wij kunnen bijvoorbeeld een storing in uw ketel verhelpen. U beschikt dus altijd snel weer over warm water. Daarnaast kunnen onze medewerkers uw ketel vervangen wanneer deze niet meer werkt. Uiteraard zijn wij ook gespecialiseerd in het plaatsen van een nieuwe ketel. U hoeft dus niet meer zelf met uw ketel aan de slag wanneer u een beroep doet op onze loodgieter.
Leidingen verleggen is een vak apart. Toch denken veel inwoners van Nijmegen dat zij dit zelf wel kunnen. Met behulp van verbindingstukken is het inderdaad mogelijk om leidingen aan elkaar te koppelen. Het is echter wel belangrijk dat u dit op de juiste manier doet. Een verkeerde koppeling zorgt namelijk voor problemen. Zo kan het water bijvoorbeeld uit uw leidingwerk ontsnappen wanneer de boel niet juist gekoppeld is. Het is dus mogelijk om zelf leidingen te verleggen, maar verstandig is het niet. U kunt deze klus dan ook beter uitbesteden aan onze loodgieter.
Een lekkage kenmerkt zich vaak door een plas water op de grond. Er hoeft echter niet altijd een plas aanwezig te zijn. Indien er wel sprake is van een lage waterdruk, is het aannemelijk dat het om een onzichtbare lekkage gaat. U kunt zelf uw vloer of muur openbreken om de bron op te sporen. In dat geval richt u echter onnodig veel schade aan. Onze loodgieter kan het lek opsporen met behulp van lekdetectie. Hiervoor gebruiken wij een speciale warmtebeeldcamera. Een lekkage wordt zodoende tot de millimeter nauwkeurig bepaald. Er hoeft zo dus slechts een klein deel van uw vloer of muur opengebroken te worden.
Het water in uw leidingen kan bevriezen op dagen met strenge vorst. Het water zet hierdoor uit, waardoor er scheuren in uw leidingwerk kunnen ontstaan. Daarom is het zaak uw leidingen te beschermen in de wintermaanden. Dit doet u door uw leidingen in te pakken. Dit kan met doeken, maar ook met isolatiebuizen. Het is ook zaak de leiding naar de buitenkraan af te sluiten. Vergeet ook vooral niet om het water dat nog in de leiding zit eruit te laten lopen.