Gaslekkage in Nijmegen snel verholpen

In het geval van een gaslekkage is het allereerst uiteraard geboden om de brandweer in te schakelen. Zij beschikken over moderne apparatuur waarmee gemeten kan worden om hoeveel gas het precies gaat. Ook kunnen zij uitzoeken waar het gaslek zich precies bevindt.

Bij een gaslekkage in Nijmegen en in de rest van het land zijn er eigenlijk twee mogelijkheden. Of het gaslek bevindt zich voor de hoofdkraan (dus buitenshuis), of het gaslek bevindt zich naast de hoofdkraan (dus binnenshuis).

Als het eerst het geval is, dus als het gaslek buitenshuis wordt gevonden, komt dit meestal door graafwerkzaamheden. Een gasleiding is misschien wat verschoven, gebrekkig gelokaliseerd op de kaart of men is te onvoorzichtig geweest en heeft de gasleiding per ongeluk geraakt en lek gemaakt. Als dit het geval is dan kunt u het beste de gasmaatschappij opbellen. Het is hun verantwoordelijkheid om het gaslek te verhelpen en te zorgen dat alles weer in orde wordt gemaakt.

Gaslekkage binnenshuis is uw verantwoordelijkheid

Als het gaslek zich echter binnenshuis bevindt, is het de verantwoordelijkheid van de huiseigenaar om het gaslek te vinden en te repareren. Daar dit eigenlijk zelf niet te doen is omdat er specialistische apparatuur nodig is – en in de laatste plaats niet omdat het ondeskundig repareren van gasleidingen letterlijk levensgevaarlijk kan zijn – is het sterk aan te raden om hiervoor een expert in te schakelen. Deze kan het gaslek op een veilige wijze dichten. Als u meer informatie wilt over wat u moet doen bij een gaslekkage kunt u dit artikel lezen.

Waarom kiest u voor ons?

Allround installatiebedrijf

Gericht op uw tevredenheid

Ruime variatie aan werkzaamheden

Meedenken aan uw oplossing