Uw verstopping snel oplossen?

Hangt er een nare stank rond de afvoer van uw toilet of bijvoorbeeld douchebak? Lijkt het water in de gootsteen steeds minder goed weg te stromen? Mogelijk is er sprake van een verstopte afvoer. Onze loodgieter helpt u graag bij het verhelpen van verstoppingen in Nijmegen. Loodgietersbedrijf H. Boon is uw oplossing voor uw verstopping. Wij beschikken over de hulpmiddelen en ervaring om een verstopte afvoer in een korte tijd voor u te ontstoppen. Het helpt u te voorkomen, dat sanitaire voorzieningen in huis op den duur helemaal niet meer te gebruiken zijn. We vertellen u graag meer over de hulp die we u kunnen bieden.

Wat is een verstopping?

Verstopping Nijmegen

Een verstopping betekent dat het water niet langer door de afvoer van uw sanitaire voorzieningen kan stromen. Mogelijk is er een ophoping ontstaan van bijvoorbeeld etensresten, die het water niet langer doorlaten. Wanneer u de afvoer niet zou ontstoppen, zou het water in de afvoer blijven staan. Pas wanneer u de afvoer enige tijd niet gebruikt, heeft het water de mogelijkheid om weg te stromen richting de centrale riolering. U herkent zo’n situatie aan het feit, dat het water langer in een wasbak of gootsteen blijft staan na
het gebruik van de kraan. Het afvoeren naar de riolering gaat via verschillende dunne en dikke buizen die via een stelsel met elkaar verbonden zijn. Verstopping kunnen dan ook op veel verschillende punten ontstaan, zo zijn er meerdere soorten verstoppingen.

Gootsteen verstopping

Een verstopte gootsteen is niet fijn, het kan zorgen voor veel hinder. Er kan een overstroming ontstaan en bovendien kunt u uw gootsteen niet gebruiken. Onze vakkundige loodgieters komen graag snel bij uw langs om de verstopping op te lossen. Zo kunt u uw gootsteen snel weer gebruiken. Een vaak voorkomende oorzaak van een verstopping bij de gootsteen in de keuken is wanneer de afvoer van de vaatwasser op het zelfde punt is aangesloten als de gootsteen. Wij zijn bekend met dat probleem en kunnen met behulp van verschillende technieken een oplossing bieden.

Wc verstopping

Stroomt het water in uw toilet na het doorspoelen niet weg? Of komt het water zelfs naar boven? Dit is erg vervelend. Bij een toiletverstopping zit er een blokkade in de buizen waardoor het water niet meer wegspoelt. Deze blokkade kan bijvoorbeeld bestaan uit toiletpapier, vetten, oliën, haren of andere voorwerpen die niet in het toilet thuishoren. Soms kan het ook zo zijn dat de diameter van de afvoerleiding (te) klein is, waardoor er sneller een verstopping ontstaat. Wat de oorzaak ook is, onze loodgieters komen graag uw probleem oplossen.

Douche verstopping

Komt er een nare geur uit het doucheputje en loopt het water niet meer goed weg? Waarschijnlijk is uw douche verstopt. Oorzaken van een verstopt doucheputje zijn meestal haren en zeepresten die zich in de afvoer bevinden. Het is belangrijk om haren na het douchen uit het putje te veVerstopping Nijmegenrwijderen, anders ontstaat er een ophoping. Als uw douche verstopt is komen wij u graag helpen met het ontstoppen. Hier moet u niet te lang mee wachten, want dat kan zorgen voor grotere problemen, zoals overstroming van uw douche.

Waarom kiest u voor ons?

Allround installatiebedrijf
Gericht op tevredenheid
Ruime variatie aan werkzaamheden
Meedenken aan uw oplossing
24/7 bereikbaar

Hulp nodig van een loodgieter? Schakel ons direct in!

De oorzaken van verstoppingen

Verstoppingen kunnen verschillende oorzaken hebben. In de basis is een verstopping het gevolg van opgehoopt restafval. Bij restafval kunt u denken aan etensresten, die u door de gootsteen weg laat stromen richting de riolering. Het restafval hecht zich aan de wand van de afvoerleiding. Het zal hier vervolgens niet of nauwelijks loslaten, waarmee de ophoping van het restafval steeds groter wordt. Ook zeepresten en bijvoorbeeld haren kunnen zich relatief makkelijk aan de wand van een afvoer hechten. Of wat te denken van een grote hoeveelheid bladeren in de herfstmaanden? De bladeren stromen via de regenpijp de afvoer in en vormen hier het begin van verstoppingen.

De oplossingen voor verstoppingen

In sommige gevallen kunt u verstoppingen zelf verhelpen. Dit doet u bijvoorbeeld door gebruik te maken van soda. Soda heeft een ontvettende werking, waardoor het restafval in de afvoer los zal laten. Spoel de afvoer na het gebruik van soda altijd een aantal keer goed door. Ook een trekveer of bijvoorbeeld een traditionele ontstopper kunnen gebruikt worden om de afvoer te ontstoppen van verstoppingen. Het gebruik van een chemisch ontstoppingsmiddel uit de supermarkt of bouwwinkel wordt afgeraden door loodgieters. Deze middelen kunnen schadelijk zijn voor uw gezondheid en zijn slecht voor het milieu.

Hulp bij het oplossen van verstoppingen

Helaas is het niet altijd mogelijk om verstoppingen zelf te verhelpen. In zo’n geval kan de hulp van onze loodgieter wenselijk zijn! Onze loodgieter staat 24 uur per dag en 7 dagen per week voor u klaar om hulp te bieden. Met professionele hulpmiddelen proberen we de verstopping in uw afvoer te verhelpen. Zo kunnen we de afvoer onder een hoge druk voor u doorspuiten. Het doorspuiten van de afvoer leidt ertoe dat restafval naar de centrale riolering kan worden afgevoerd. Aarzel niet om onze loodgieter te contacteren!

Waarom kiest u voor ons?

Allround installatiebedrijf
Gericht op tevredenheid
Ruime variatie aan werkzaamheden
Meedenken aan uw oplossing
24/7 bereikbaar

Neem contact op

Bent u op zoek naar een loodgieter bij u in de buurt? Wij helpen u graag met o.a. lekkages, verstoppingen en cv-ketel onderhoud. Door onze vakkundige medewerkers worden alle problemen opgelost, zelfs als het middernacht is!

Menu
Call Now Button