Gaslekkage in Nijmegen snel verholpen

In het geval van een gaslekkage is het allereerst uiteraard geboden om de brandweer in te schakelen. Zij beschikken over moderne apparatuur waarmee gemeten kan worden om hoeveel gas het precies gaat. Ook kunnen zij uitzoeken waar het gaslek zich precies bevindt.

Bij een gaslekkage in Nijmegen en in de rest van het land zijn er eigenlijk twee mogelijkheden. Of het gaslek bevindt zich voor de hoofdkraan (dus buitenshuis), of het gaslek bevindt zich naast de hoofdkraan (dus binnenshuis).

Als het eerst het geval is, dus als het gaslek buitenshuis wordt gevonden, komt dit meestal door graafwerkzaamheden. Een gasleiding is misschien wat verschoven, gebrekkig gelokaliseerd op de kaart of men is te onvoorzichtig geweest en heeft de gasleiding per ongeluk geraakt en lek gemaakt. Als dit het geval is dan kunt u het beste de gasmaatschappij opbellen. Het is hun verantwoordelijkheid om het gaslek te verhelpen en te zorgen dat alles weer in orde wordt gemaakt.

Gaslekkage binnenshuis is uw verantwoordelijkheid

Als het gaslek zich echter binnenshuis bevindt, is het de verantwoordelijkheid van de huiseigenaar om het gaslek te vinden en te repareren. Daar dit eigenlijk zelf niet te doen is omdat er specialistische apparatuur nodig is – en in de laatste plaats niet omdat het ondeskundig repareren van gasleidingen letterlijk levensgevaarlijk kan zijn – is het sterk aan te raden om hiervoor een expert in te schakelen. Deze kan het gaslek op een veilige wijze dichten. Als u meer informatie wilt over wat u moet doen bij een gaslekkage kunt u dit artikel lezen.

Professioneel gasleiding afpersen in Nijmegen

Een gasleiding afpersen gebeurt wanneer een gasleiding niet langer gebruikt wordt en deze op een veilige manier afgesloten moet worden. Door het uitzuigen van de gasleiding wordt deze onbruikbaar en kan hier geen gas meer aan ontsnappen. Net zoals met alle andere werkzaamheden waarmee gas gemoeid is, moet ook bij het afpersen van gasleidingen de veiligheid de belangrijkste prioriteit zijn. Wij kunnen voor u professioneel een gasleiding afpersen in Nijmegen. Door dit werk aan onze loodgieters over te laten weet u zeker dat dit op een professionele en veilige manier gebeurt. Bij ons staat de veiligheid altijd voorop. Bij het uitzuigen van gasleidingen werken wij volgens een vaste procedure en voeren nadien ook tests uit om de veiligheid te garanderen.

De procedure van het uitzuigen

Als u ons inhuurt om een gasleiding af te persen in Nijmegen dan doen wij dit volgens een vaste procedure. Bij het uitzuigen wilt u er namelijk zeker van zijn dat er geen gas meer uit de leidingen kan ontsnappen. De gasleiding wordt afgeperst door een speciaal apparaat te gebruiken die onder grote druk de gasleiding afperst. Gebeurt dit op de juiste manier dan zal er totaal geen gas meer uit de leiding kunnen ontsnappen. Dit wordt ook meteen ter plekke gecontroleerd. Zelfs het kleinste beetje gas wat uit de gasleiding ontsnapt kan namelijk een gevaarlijke situatie opleveren.

Heeft u ons nodig voor een gasleiding afpersen? Neem dan contact met ons op en wij zorgen ervoor dat dit veilig voor u wordt uitgevoerd.

Waarom kiest u voor ons?

Allround installatiebedrijf
Gericht op tevredenheid
Ruime variatie aan werkzaamheden
Meedenken aan uw oplossing
24/7 bereikbaar

Neem contact op

Bent u op zoek naar een loodgieter bij u in de buurt? Wij helpen u graag met o.a. lekkages, verstoppingen en cv-ketel onderhoud. Door onze vakkundige medewerkers worden alle problemen opgelost, zelfs als het middernacht is!

Menu
Call Now Button