Wat te doen bij een gaslekkage?

Gaslekkage

Kookt u op gas? Dan kunt u te maken krijgen met een gaslekkage. Als inwoner van Nijmegen denkt u mogelijk dat u zo’n lek wel opmerkt. Gas is immers goed te ruiken. Toch zijn er talloze mensen die een gaslekkage niet opmerken. Een groot lek is inderdaad makkelijk op te merken, maar een klein lek niet. Daarbij komt dat veel mensen geen idee hebben wat zij moeten doen bij een gaslekkage. Geldt dit ook voor u? Wij verschaffen u hier voor eens en voor altijd duidelijkheid zodat u weet wat u moet doen bij een gaslekkage!

Een gaslekkage herkennen

Voordat u wat aan een gaslek kunt doen, moet u deze natuurlijk eerst herkennen. Allereerst kan er een sissend geluid vrijkomen bij een gaslekkage. Daarbij komt dat u na verloop van tijd een doordringende gaslucht kunt ruiken. Indien een ruimte goed geventileerd wordt, duurt het soms lange tijd voordat u een gaslucht ruikt. Het is zelfs mogelijk dat u helemaal geen gas ruikt. Is een ruimte niet goed geventileerd? Dan kan er ook een droge lucht ontstaan als gevolg van het lek.

Het lek opsporen

Indien u het vermoeden hebt dat er sprake is van een gaslek, moet u de bron van de lekkage opsporen. Dit kan met behulp van een sopje. Vermoed u dat het lek in de slang naar het gasfornuis zit? Smeer de slang dan in met het sop. Vergeet ook de koppeling niet in te smeren. Begint het ergens te bubbelen? Dan heeft u de bron van de lekkage opgespoord.

Wacht niet met het dichten van een gaslek

Zit het gaslek in de slang naar het kooktoestel? Dan kunt u het lek verhelpen door een nieuwe slang aan te schaffen. Gaat het om een gasleiding? Laat dan een loodgieter langskomen om het lek te dichten. Wacht hier vooral niet te lang mee. Zet in de tussentijd ramen en deuren vast open, zodat het gas uit de ruimte kan ontsnappen. Sluit ook direct de hoofdtoevoer van het gas af. In dat geval kan er namelijk niet nog meer gas ontsnappen. Indien u niets doet, kan een gaslekkage een explosie tot gevolg hebben. Neem dus het zekere voor het onzekere en schakel direct een loodgieter in wanneer u het vermoeden van een gaslekkage heeft.

Waarom kiest u voor ons?

Allround installatiebedrijf
Gericht op tevredenheid
Ruime variatie aan werkzaamheden
Meedenken aan uw oplossing

Lees ook eens:

Menu
Call Now Button