Het verleggen van leidingen

Leidingen verleggen
Loodgieterswerkzaamheden

Niet iedereen kan een leiding verleggen. Het is belangrijk om van uzelf te weten of u echt handig bent of binnenkort te zien bent bij “Help mijn man is klusser”. Als u zelf handig bent en verstand heeft van leidingen kunt u zelf overwegen om de leidingen te verleggen. Leidingen verleggen is voor een loodgieter kinderspel. Ze weten precies hoe ze de gootsteen, het toilet, de douche en het bad aansluiten op de juiste leidingen. Het maakt niet uit of het om de aanvoer van het water of het afvoeren ervan gaat. Het is slim om hier gebruik van te maken.

Tips om leidingen goed te verleggen

Wanneer u de leidingen wilt verleggen, is het belangrijk om de klus goed voor te bereiden. Koop alle materialen in en controleer of u alle gereedschappen heeft om de klus te klaren. Het is belangrijk om de T-splitsingen, leidingen en koppelingen bij de hand te hebben. Net als het aansluitmateriaal. Belangrijk is ook om de hoofdkraan dicht te draaien, voordat u begint. Het is essentieel dat de leidingen leeg zijn. Anders kan er immers waterschade ontstaan. Verder moet het nog duidelijk zijn hoe de huidige leidingen in de muur of vloer verwerkt zitten.

Stappen voor het verleggen van leidingen

Nu er al redelijk een beeld is van wat er moet gaan gebeuren, gaat er gekeken worden naar hoe het verleggen van leidingen in zijn werk gaat. Voor het verleggen van leidingen worden verschillende stappen uitgevoerd:

  • Stap 1: Sluit alle leidingen af

Als eerste stap is het belangrijk om eerst alle huidige leidingen af te sluiten. Dit betekent dat de hoofdkraan dichtgedraaid moet worden. Voor de zekerheid is het ook verstandig om alle kranen in het huis dicht te zetten. Deze stap zal eventuele schade voorkomen.

  • Stap 2: Verwijder alle oude leidingen

Het kan nodig zijn om alle oude leidingen te verwijderen. In dit geval zullen deze leidingen uit het beton in de muur of vloer moeten worden gebroken. Daarnaast moeten de leidingen ook zo worden afgestemd dat de nieuwe waterleidingen erop aangesloten kunnen worden.

  • Stap 3: Frezen van sleuven

In deze stap is het noodzaak om het leidingenwerk op een nette en mooie manier weg te werken. Om dit voor elkaar te krijgen moeten er sleuven gefreesd worden.

  • Stap 4: Zorg voor leidingen op maat

Door te meten kunnen de leidingen op maat gesneden worden. Hierbij is het belangrijk dat de sleuven ook worden meegenomen met de meting. Er kan ook voor gekozen worden om bochten in de buizen te maken. Dit is echter alleen mogelijk als er gewerkt wordt met koperen buizen.

  • Stap 5: Sluit de leidingen weer aan

Nu het grootste werk erop zit, is het tijd om de leidingen weer aan te sluiten op de waterleiding. Wacht nog even met het openzetten van de hoofdkraan. Eerst is het nog zaak om alle koppelingen te controleren. Als er geen water uit de verbindingspunten komt waar de leidingen zijn aangesloten, dan zijn de leidingen waterdicht.

  • Stap 6: De afwerking

Als laatste stap is het de kunst om de leidingen netjes te maken. De sleuven waarin de leidingen zijn geplaatst kunnen nu dicht. Op deze manier kan het bouwen van de nieuwe muur of vloer beginnen.

Een specialist inschakelen

Het is natuurlijk ook een optie om een loodgieter in te schakelen. Laat een offerte uitbrengen om zo te zien wat de kosten zijn. Een loodgieter weet wat hij moet doen en doet. Hij zal vakwerk leveren. Ook hoeft hij geen uren ergens over na te denken, maar handelt hij vakkundig en snel. Het is handig en goed om hier gebruik van te maken. Zonder zorgen zullen alle leidingen goed werken en is de kans op lekkage eigenlijk nihil. Wel een prettig idee natuurlijk om zo de klus te laten klaren. Ook hoeft u dan zelf geen vieze handen te maken, spullen in te kopen of gereedschap aan te schaffen.

 

Waarom kiest u voor ons?

Allround installatiebedrijf
Gericht op tevredenheid
Ruime variatie aan werkzaamheden
Meedenken aan uw oplossing

Lees ook eens:

Menu
Call Now Button