Dit zijn de voornaamste gevaren van een oude cv ketel!

Verwarming
Loodgieterswerkzaamheden

De gemiddelde cv ketel in ons land heeft een levensduur van om en nabij de vijftien jaar. Lang niet iedereen houdt hier echter rekening mee. Indien er jaarlijks onderhoud wordt uitgevoerd, denken veel mensen dat het apparaat langer meegaat. Dit kan inderdaad, maar ga hier nooit maar zo vanuit. U loopt namelijk gevaar wanneer u een oude cv ketel te lang gebruikt. Hieronder zetten we op een rijtje welke gevaren een oude cv ketel met zich meebrengt.

1. Koolmonoxidevergiftiging

Laten we direct beginnen met het grootste gevaar: een koolmonoxidevergiftiging. Oude cv ketels geven dit gas soms af. Ademt u dit in? Dan kan dit grote gevolgen hebben, want u kunt er ziek van worden. Een te grote inhalatie van koolmonoxide kan er zelfs een dodelijke afloop hebben. Koolmonoxide is kleur- en geurloos, waardoor u het lastig kunt herkennen. Is de vlam van uw ketel geel in plaats van blauw? Dan kan dit duiden op koolmonoxide. Schakel in dat geval direct een loodgieter in om hier zeker van te zijn.

2. Lekkage

Met behulp van de cv ketel verwarmt u het water in radiatoren en/of vloerverwarming. Is uw ketel relatief oud? Dan kunnen er bepaalde onderdelen gaan slijten. Hierdoor kan er water ontsnappen uit de installatie. Vaak wordt dit probleem pas na enige tijd opgemerkt. De waterschade kan in dat geval al behoorlijk zijn. Reparatie wordt hierdoor een duur grapje.

3. Er is vaker sprake van een storing

Een laatste gevaar van oude cv ketels is dat er sneller en vaker sprake is van een storing. Hierdoor worden radiatoren niet meer warm en stroomt er ook geen warm water meer uit de kraan. Dit zijn natuurlijk twee vervelende problemen. Om een storing in een oude cv ketel te verhelpen, moet u een loodgieter inschakelen. Hoe vaker hij langs moet komen, des te meer dit u kost. Daarom is het zaak om uw oude ketel op tijd te vervangen door een nieuwere variant. Dit scheelt u nogal wat ongemakken en bovendien bespaart u zo veel geld.

Waarom kiest u voor ons?

Allround installatiebedrijf
Gericht op tevredenheid
Ruime variatie aan werkzaamheden
Meedenken aan uw oplossing

Lees ook eens:

Menu
Call Now Button