Hoe verleg ik een leiding bij een verbouwing?

Pipe wrench in Nijmegen
Loodgieterswerkzaamheden

Het ziet er vaak zo simpel uit, twee leidingen koppelt u met elkaar in een koppelstuk en vervolgens legt u deze op een vlakke ondergrond. Toch gaat het vaak fout, als mensen zelf beginnen met het verleggen van leidingen bij een verbouwing. Niet alleen kan een leiding hierbij beschadigd raken, nog veel erger is de lekkage die hier vaak het gevolg van is. Bent u net klaar met de verbouwing of aanbouw aan uw woning, kunt u zich al meteen bezighouden met het verhelpen van een lekkage rond de nieuwe leidingen. Om leidingen op een correcte wijze te verleggen is het allereerst van groot belang om over de juiste materialen te beschikken. Heeft u bijvoorbeeld al een ontbramer in huis en beschikt u over verschillende maten inbussleutels?

Leidingen verleggen

Voor u aan de slag kunt, knipt u de losse leidingen tot het goede formaat. Neem vervolgens de ontbramer en ontbraam de uiteinden van de leiding, zodat deze stevig aan het koppelstuk bevestigd kunnen worden. Wanneer u het ontbramen achterwegen zou laten, zou er speling kunnen ontstaan tussen de leiding en het koppelstuk, met een lekkage tot gevolg. Wanneer de losse leidingstukken stevig vastzitten kunt u het geheel aansluiten op de al bestaande leiding. Vergeet niet om vooraf de waterdruk van de leidingen te halen, zodat waterschade voorkomen wordt!

Tot slot dient u te controleren of de leidingen op de juiste wijze en stabiel op de grond liggen. Zorg er bijvoorbeeld voor dat de leiding niet op kleine steentjes of schroefjes terechtkomt.

Waarom kiest u voor ons?

Allround installatiebedrijf
Gericht op tevredenheid
Ruime variatie aan werkzaamheden
Meedenken aan uw oplossing

Lees ook eens:

Menu
Call Now Button