Last van lekkage in huis? Voorkom schade!

Voorkomen is beter dan genezen, dat weten we allemaal. Toch laten we massaal punten liggen waarmee we eenvoudig lekkage zouden kunnen voorkomen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het regelmatig schoonmaken van de dakgoten en afvoerpijpen, het op regelmatige basis laten controleren van de waterleidingen, enzovoorts. Toch is een lekkage eigenlijk nooit voor de volle honderd procent te voorkomen. We geven enkele tips om zoveel mogelijk schade te voorkomen.

1. Sluit de kranen af als je lang van huis bent

Als je bijvoorbeeld op vakantie bent, heb je thuis doorgaans geen water nodig. Je kunt dan zonder problemen de waterleiding afsluiten. Mocht er dan iets gaan lekken, dan blijft de lekkage beperkt tot het water dat dan nog in de leidingen zit, wat aanmerkelijk minder is dan een vrijwel onbeperkte toevoer van water via de waterleiding.

2. Sluit de buitenkranen ’s winters af

In de winter kunnen buitenkranen kapot vriezen. Water zet uit als het bevriest, terwijl er in waterleidingen geen ruimte is voor die uitzetting. Je doet er daarom goed aan om waterleidingen af te sluiten en vooral ook af te tappen als er een vorstperiode nadert. Vergeet dat aftappen vooral niet; enkel afsluiten is niet voldoende omdat er dan nog steeds water in de leiding blijft.

3. Laat het dak nakijken

Veel lekkages ontstaan vanwege gebrekkig dakonderhoud. Laat daarom je dak zo nu en dan controleren op kwetsbaarheden en deze verhelpen voor het te laat is en voordat het water je woning binnensijpelt.

Waarom kiest u voor ons?

Allround installatiebedrijf
Gericht op tevredenheid
Ruime variatie aan werkzaamheden
Meedenken aan uw oplossing

Lees ook eens:

Menu
Call Now Button